Čast je braniti boje Srbije

Tara Stefanović takmičarka Gimnastičkog kluba Beograd ponosni je član Tima Srbija koji će učestvovati na ovogodišnjem izdanju Evropskog olimpijskog festivala mladih.

Stefanovićeva koja se od pionirskih i mlađih selekcija uvek izdvajala po odličnim rezultatima, ove godine okitila se titulom juniorske prvakinje Srbije u višeboju. S ponosom ističe da je bila  član šampionskog tima GK Beograd koji se  pre samo mesec dana okitio zlatom na Prvenstvu Srbije po kategorijama ekipno.

Takmičenje na EYOF-u sportskoj gimnastici, u Banskoj Bistrici za Taru Stefanović startuje u sredu, 27. jula,  kada počinje nadmetanje u višeboju.

-Srećna sam jer mi se ispunila želja da budem deo Tima Srbija koji putuje na EYOF u Slovačku. Čast mi je da predstavljam moju zemlju ali i moj klub, koji je u potpunosti uz mene od početka svih ovih teških trenažnih procesa  tokom priprema za EYOF.  Iako je u mom sportu jako teško obećati dobar rezultat, kao i uvek pružiću maksimum i opravdati poverenje mojih trenera Jasne Koprivice i Predraga Milutinovića -rekla je Tara Stefanović,mlada  reprezentativka Srbije.

Zahvaljujući neverovatnom entuzijazmu i velikom radu Tara Stefanović je jedina predstavnica u gimnastici u Banskoj Bistrici ali i prva takmičarka iz Beograda na jednom velikom međunarodnom takmičenju.

-Ovo je Tarino prvo veliko međunarodno takmičenje. Uspeh je otići na jedno ovako veliko takmičenje naročito ako imamo u vidu da Tara Stefanović kao i druge takmičarke Gimnastičkog kluba Beograd vežbaju u jako teškim uslovima, jer u našoj prestonici još uvek ne postoji specijalizovana sala za sportsku gimnastiku. Pripreme za EYOF obavljali smo u klupskoj organizaciji u Sokolskom domu u Osijeku kao i u  Gimnastičkoj sali u Kostolcu. Zahvalila bih se dr Dejanu Madiću, predsedniku stručnog odbora Gimnastičkog saveza Srbije i gradskom sekretarijatu za sport grada Beograda na velikoj podršci kao i Olimpijskom komitetu naše zemlje- istakla je Jasna Koprivica, prva dama Gimnastičkog kluba Beograd.

Medalje oko vrata, petice u knjižici

Tara Stefanović, članica trofejnog GK Beograd kao i svi njeni klupski drugobvi i drugarice uz odlične sportske  rezultate može se pohvaliti I peticama u đačkoj knjižici. Uz izuzetno zahtevne pripreme za Evropski olimpijski festival mladih, Tara Stefanović je uspešno okončala prijemni ispit za srednju školu i upisala Sportsku gimnaziju u Beogradu

 

Start typing and press Enter to search