Škola gimnastike (3-8 godina)

Termin treninga: utorak i četvrtak

  • od 18 00 do 19 00
  • od 19 00 do 20 00

Škola gimnastike je predviđena za rad s decom uzrasta od 3 i 4 godine, Treninzi traju 60 minuta i prilagođeni su uzrastu deteta i zamišljeni su kao uvod u gimnastiku, učenje prvih gimnastičkih koraka kroz jednostavne motoričke zadatke i igre primerene predškolskom uzrastu ( 3 -4 godine). Trening se sastoji od tri dela: prvi deo treninga je uvod, u kome se deca zagrevaju kroz različite oblike trčanja i hodanja, kao i vežbi oblikovanja (razgibavanja i istezanja). U drugom delu treninga deca se susreću sa radom na gimnastičkim spravama na kojima rade vežbe visa, upora, i ravnoteže. U trećem, završnom delu treninga deca kroz igrice završavaju trening.

 

Škola gimnastike (5-14 godina)

Termin treninga: ponedeljak od 18 00 do 19 30 i od 19 30 do 21 00

  • sreda od 18 do 21 00
  • petak od 18 00 do 19 30 i od 19 30 do 21 00

Gimnastika za početnike predviđena je sa rad s decom uzrasta od pet do 14 godina. Treninzi su prilagođeni uzrastu deteta, zamišljeni su kao uvod u učenje jednostavnih gimnastičkih elemenata kroz igru, usvajanje radne discipline i organizovanog rada u grupi. Deca su unutar grupe podeljena u podgrupe radi većeg broja ponavljanja zadataka na pojedinoj spravi. Trening se sastoji od uvodnog dela tokom koga se zagrevaju i drugog dela u kome se realizuje rad na određenim gimnastičkim spravama i tehnici. Osnovni cilj ove grupe je upoznavanje i savladavanje bazičnih elemenata sportske gimnastike, usavršavanje motoričkih sposobnosti i kretnji. Poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja, snage, brzine i izdržljivosti. Usvajanje bazičnih gimnastičkih elemenata koji daju dobru podlogu za bavljenje bilo kojim drugim sportom u budućnosti deteta.

 

Takmičarska grupa (6-20 godina)

Termin treninga: svakog radnog dana od 18 00 do 21 00

  • subotom od 9 00 do 12 00

Takmičarska grupa predviđena je za rad s decom ( devojčice i dečaci) od 6 do 20 godina. Grupe su podeljene po tehnički savladanim elementima i usvojenim obaveznim i slobodnim elementima. Takmičarske grupe su podeljene na A, B, C i D program. Za najmlađe takmičare A programa predviđene su takmičarske selekcije 1, 2 i 3. Slobodne sastave takmiče pionirke i pioniri, juniorke i juniori i seniorke i seniori.

Start typing and press Enter to search