Na inicijativu nekadašnjih gimnastičara, trenera – profesora fizičke kulture, ljubitelja našeg sporta, revitalizovana je sportska gimnastika u Beogradu. Marta 2003. godine osnovan je Gimnastički klub Beograd.  Naš klub neguje mušku i žensku sportsku gimnastiku. U klubu vežba više od sto članova uzrasta od tri  do 20 godina.

Gimnastički klub Beograd registrovanje  u nadležnom Ministarstvu omladine i sporta, član je Sportskog saveza Stari Grad, Gimnastičkog saveza Beograda i Gimnastičkog saveza Srbije.

Predsednik kluba je Miloš Pavlović, predsednik stručnog odbora je Jasna Koprivica, trener najperspektivnije mlade gimnastičarke Gimnastičkog saveza Srbije u 2010. i 2011. godini i potpredsednik Stručnog odbora Gimnastičkog saveza Srbije.

Članovi Upravnog odbora i treneri našeg kluba su istaknuti gimnastički stručnjaci, licencirani treneri Gimnastičkog saveza Srbije,  međunarodne BREVET sutkinje, nosioci Oktobarskih nagrada za sport.

O kvalitetu naših trener i kluba, pored rezultata naših gimnastičarki i gimnastičara, potvrđuje i prisutnost naših trenera u najvišim organima Gimnastičkog saveza Srbije, kao i učešće naših trenera u najvišem organizacionom vrhu dva velika gimnastička takmičenja održana u Beogradu: EYOF 2007. (Evropski Olimpijski Festival mladih) i Letnjih univerzitetskih igara 2009. godine.

Gimnastički klub Beograd  ima odličnu saradnju sa gimnastičkim klubovima u zemlji ali i sa klubovima van naših granica: imena klubova u Sofiji  Ljubljani -Zelena jama i  Vićenci -GK Vićenca.

Na inicijativu Gimnastičkog kluba Beograd 2005. godine a u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu grada Beograda, i Savezom za školski sport Beograda, naš sport ponovo je uvršten u sistem školskog sporta.

Gimnastički klub  Beograd postiže odlične rezultate i na organizacionom polju. Tokom proteklih sezona više puta smo u potpunosti opravdali poverenje kada je u pitanju organizacija takmičenja, kao što  je  Gradsko školsko prvenstvo u sportskoj gimnastici.

Gimnastički klub Beograd  sarađuje sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja,  kao i sa osnovnim školama na opštini Čukarica, Stari Grad i Palilula.

 

 

Мъжете често гледат назад и задават въпроси: Какво съм достигнал в живота? Какво ще оставя децата на наследството? Как ще ни напомни за приятели и колеги? Превърнах се във важна пресечка някъде някъде? Когато Повече разбере, че живее непълен живот, той изтегля най -Twic Battery.

Start typing and press Enter to search